Quick Search:

Bestaat verantwoord lenen?

Geld lenen kost geld. Dat is in principe het aller belangrijkste wat men zich moet realiseren. Nogmaals: geld lenen kost geld. Hoewel de optie op korte termijn problemen uit de weg kan helpen, veroorzaakt het veel grotere problemen op lange termijn. In de afgelopen decennia zagen we een grote toename van reclame die ons het idee gaven dat geld lenen voor iedereen mogelijk was tegen uitstekende voorwaarden. Dit soort reclames worden vandaag de dag gezien als misleidend en zijn aan banden gelegd, maar de schade is voor een groot deel al aangericht.


Waar kan men verantwoord lenen?

* Vrienden en familie. Is er wel een verantwoorde lening? - Er zijn verschillende mogelijkheden voor verantwoord lenen. Er kan bijvoorbeeld eerst gekeken worden in de directe omgeving naar familie en vrienden. Natuurlijk moet ook over een dergelijke optie goed worden nagedacht, want het is wenselijk problemen in de directe omgeving te voorkomen door hier goed over na te denken en verstandig me om te gaan.

* Krediet aanbieders. Kan een krediet aanbieder een verantwoorde lening afsluiten? Als er geen directe oplossingen gevonden kunnen worden in de directe omgeving vindt dan betrouwbare krediet aanbieders. Voor een lijst met betrouwbare aanbieders met een AFM vergunning, kunt u kijken op: www.afm.nl.


Een paar tips:

- Leen nooit teveel

- Vraag meerdere offertes aan bij krediet aanbieders

- Lees alle voorwaarden letter voor letter


Een paar sites:

www.nibud.nl

www.directgeldlenenbkr.nl/

www.afm.nl/


© 2010 Government of Saskatchewan. All rights reserved.