Quick Search:

Problemen aflossing hypotheek

Voordat we te maken kregen met de kredietcrisis leek het alsof er geen einde kwam aan de stroom met nieuwe, spannende manieren van hypotheken afsluiten. De banken kwamen met allerlei constructies om potentiële klanten aan zich te binden op een scherpe markt met veel concurrentie. De beleggingsconstructies vlogen rond onze oren en de ene hypotheek bood nog meer opties dan de andere. Daarnaast werd vaak een te hoge hypotheken afgesloten, gebaseerd op dubbele inkomens met stijgende salarissen in het verschiet.

Een groot percentage huis eigenaren wat gebruik heeft gemaakt van deze ruim opgezette hypotheek constructies met optimistische economische en privé verwachtingen van de toekomst zit vandaag de dag met de handen in het haar. Het huis snel verkopen met winst zit er ook al niet in met de kwakkelende huismarkt, dus er zit niets anders op dan de broekriem aan te halen of verder in de schulden te geraken.


Hypotheek oversluiten

Wie vandaag de dag wilt overstappen kan bij verschillende banken en hypotheek verstrekkers terecht, maar de voorwaarden zullen minder goed zijn en de onderhandelingen scherper. Die onderhandeling zouden weleens het verschil kunnen maken voor u om hard nodige ruimte te creëren in het maandelijkse inkomen op langere termijn, dus is het van belang om goed beslagen ten ijs te komen. U zult te allen tijde te maken hebben met professionals die de onderhandeling voeren, maar u kunt dankzij een gedegen voorbereiding met een uitstekend resultaat de deur uitlopen.


Nieuwe hypotheek afsluiten

Bent u een starter en op zoek naar de verstandigste manier om een nieuwe hypotheek af te sluiten? Bedenkt u zich een aantal dingen van te voren:

1. Als u een hypotheek samen met uw partner af wilt sluiten op basis van een dubbel inkomen, bedenk dan van te voren dat u het huis moet kunnen betalen van één van beide inkomens mocht er onverhoopt iets misgaan (denk aan ontslag, echtscheiding, overlijden, etc.).

2. Bereken uw maandelijkse benodigdheden ruim. Ga niet uit van een minimaal bedrag voor uw huishoudpot, maar bereken het zeer ruim. U moet naast het aflossen van uw maandelijkse lasten ook nog kunnen leven.

3. Neem ruimschoots de tijd om onderzoek te doen naar de huidige markt en de hypotheek aanbieders. Lees ook de voorwaarden goed, een kleine moeite als u zich bedenkt dat dit een financiële afspraak waar u tientallen jaren aan vast kunt zitten.


Algemene sites met tips:

www.hulpbijhypotheek.nl

www.eerste-koophuis.nl

www.uwhypotheekoversluiten.nl

www.hypotheek-rentetarieven.nl


© 2010 Government of Saskatchewan. All rights reserved.